Glasvezel

glasvezel-in-handIk ben warm voorstander van glasvezel als drager voor het internetsignaal. Glasvezel heeft vele voordelen ten opzichte van andere vormen van signaaltransport. Bijvoorbeeld net zo snel uploaden als downloaden. Hierdoor gaat het delen van bestanden op Facebook, Twitter, Instagram of Google+ supersnel. 

Maar de snelheid is niet het belangrijkste voordeel van Glasvezel! Hieronder treft u een uitleg aan met betrekking tot de belangrijkste voordelen.

Onbeperkte mogelijkheden

Eigenlijk zijn er met glasvezel vrijwel geen beperkingen. De techniek van glasvezel zorgt er voor dat er meer dan duizend keer zo snel en ook meer dan duizend keer zoveel gegevens kunnen worden verzonden en ontvangen. Dat maakt het mogelijk om in de toekomst van steeds meer nieuwe - nu nog vaak onbekende - diensten en producten gebruikt te gaan maken.
En,... u bent niet meer afhankelijk van één kabelmaatschappij! U bent vrij om te kiezen wie uw diensten en producten levert.

glasvezel-kabelkoker

Stabiliteit en betrouwbaarheid

Internet via glasvezel biedt de snelheid én de stabiliteit die nodig is voor allerlei diensten. Vandaag, morgen en daarna. We internetten steeds intensiever: online winkelen, bankieren, gamen, facebooken, video's kijken, downloaden en streamen. Maar bijvoorbeeld ook toepassingen in de zorg. Met goede zorgbegeleiding van huisarts, specialist en apotheek  kunnen we langer thuis wonen. Dat is prettiger en goedkoper. Die begeleiding is dan wel vaak afhankelijk van een betrouwbare en snelle en veilige verbinding. Lees meer over zorgmogelijkheden met glasvezel op de site van glasvezeldieren.nl

glasvezel-wijkkastEigenschappen

  • Glasvezelkabels zijn volledig ongevoelig voor storing van buitenaf (interferentie) zoals door radiofrequente straling en elektromagnetische velden.
  • Glasvezelkabels zijn niet af te luisteren met elektromagnetische middelen.
  • Glasvezelkabels hebben geen signaalverlies zoals bij telefoon, ADSL en Coaxkabels.
  • Een glasvezelaansluiting loopt rechtstreeks van de centrale naar het woonhuis. Het signaal wordt niet gedeeld met anderen. 
  • Normaal is glas erg broos, maar wanneer het gesmolten is en er dunne draden van getrokken worden (zoals glasvezel) dan is het sterk en buigzaam. De treksterktes zijn zeer hoog, zelfs hoger dan van de kunststofvezels zoals nylon- en polypropeen. Korte bochten zijn echter uit den boze. 
  • Glasvezels zijn onbrandbaar en zijn slechte warmte- en elektriciteitsgeleiders. Zo heeft bijvoorbeeld blikseminslag geen vat op glasvezelkabels en is daarop aangesloten apparatuur niet langer kwetsbaar.

Vraagbundeling

Er zijn inmiddels al meer dan een miljoen glasvezelaansluitingen in Nederland. Maar helaas nog niet in de gemeenten Rheden, Doesburg en Arnhem. 

De aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk kost veel geld. Daarom moet eerst 30% van de huishoudens in het gebied hebben ingetekend op glasvezel. Dit traject noemen we vraagbundeling. Tot 23 januari 2014 is er een vraagbundeling voor Rheden en Dieren plaats.

Als bewoner van Dieren en Rheden kunt u nu bepalen of er glasvezel bij u in de wijk wordt aangelegd. Voor de aanleg van glasvezel is het noodzakelijk dat 30% van de huishoudens binnen het gebied kiezen voor glasvezel. Als u overweegt over te stappen, dan is dit het moment om dat te doen.

Op de website eindelijkglasvezel.nl kunt u kijken of uw postcode binnen het vraagbundelingsgebied valt. Daarna kunt u een keuze maken uit de verschillende pakketten van de verschillende aanbieders.

Mijn advies is om te kiezen voor XS4ALL.
XS4ALL is onlangs door de consumentenbond opnieuw als beste triple-play provider getest.