De dienstverlening voortzetten in lijn met het RIVM advies voor thuiswerken kan vaak prima met hulp-op-afstand.

Glasvezel

glasvezel-in-hand

Wordt uw woning of bedrijf aangesloten op glasvezel of gebeurt dat wellicht binnenkort? ICTijn adviseert u graag over de diensten en producten van de diverse aanbieders. Ook kan ICTijn u helpen bij het aansluiten van de glasvezelkabel op al uw apparaten in uw huis of bedrijf, zoals bijvoorbeeld uw televisie, WiFi-apparatuur, NAS of server.

Vraagbundeling

Er zijn inmiddels al meer dan drie miljoen glasvezelaansluitingen in Nederland. Maar helaas nog niet op alle adressen. Glasvezel wordt gebiedsgewijs aangelegd. Dat kost veel geld. Daarom moet eerst 25% van de huishoudens in een gebied hebben aangegeven interesse te hebben in een glasvezelaansluiting door een toekomstig abonnement af te sluiten bij een beschikbare internetserviceprovider. Dit noemen we vraagbundeling. Tot 15 juli 2021 is er bijvoorbeeld een vraagbundeling voor Doesburg. Op de website DELTA Fiber Netwerk leest u hier meer over.

Beschikbaarheid

In de IJsselvallei zijn twee partijen bezig glasvezel aan te leggen; DELTA Fiber Netwerk en kpnNetwerkNL  Op de betreffende website's kunt u zien of op uw adres al glasvezel beschikbaar is of binnen een vraagbundelingsgebied valt. Zo ja, dan kunt u een keuze maken uit de verschillende pakketten van de verschillende aanbieders.
ICTijn kan u helpen een keuze te maken en daarna bijstaan met zijn ruime ervaring en kennis om al uw apparaten aan te sluiten. Maak snel een afspraak!

glasvezel-kabelkoker

Voordelen van glasvezel

ICTijn is voorstander van glasvezel als drager voor het internetsignaal. Met glasvezel kunt u net zo snel uploaden als downloaden. De techniek van glasvezel zorgt er namelijk voor dat er tot meer dan duizend keer zo snel en zo veel gegevens kunnen worden verzonden en ontvangen dan bij een 'gewone' kabel. Hierdoor gaat het delen van bestanden op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram of Youtube supersnel. Dat maakt het mogelijk om in de toekomst van steeds meer nieuwe - nu nog vaak onbekende - diensten en producten gebruikt te gaan maken. En,... u bent niet meer afhankelijk van één aanbieder! U bent vrij om te kiezen wie uw diensten en producten levert*.

Stabiliteit en betrouwbaarheid

Internet via glasvezel biedt de snelheid én de stabiliteit die nodig is voor allerlei diensten. Vandaag, morgen én nog lang daarna! We internetten steeds intensiever: online winkelen, bankieren, gamen, facebooken, video's kijken, downloaden en streamen. Maar bijvoorbeeld ook toepassingen in de zorg. Met goede zorgbegeleiding van huisarts, specialist en apotheek kunnen we langer thuis wonen. Dat is prettiger en goedkoper. Die begeleiding is dan wel vaak afhankelijk van een betrouwbare, veilige en snelle verbinding.

Eigenschappen

glasvezel-wijkkast

  • Een glasvezelaansluiting loopt rechtstreeks van de centrale naar het woonhuis. Het signaal wordt niet gedeeld met anderen. 
  • Glasvezelkabels zijn volledig ongevoelig voor storing van buitenaf (interferentie) zoals door radiogolven en elektromagnetische velden (4G/5G mobiele telefonie).
  • Glasvezelkabels zijn niet af te luisteren met elektromagnetische apparatuur.
  • Glasvezelkabels hebben nagenoeg geen signaalverlies zoals bij koperkabels van telefoon, DSL en Coax.
  • Glasvezels zijn onbrandbaar en geleiden geen warmte en elektriciteit. Zo heeft bijvoorbeeld blikseminslag geen vat op glasvezelkabels en is daarop aangesloten apparatuur niet langer kwetsbaar.
  • Normaal is glas erg broos, maar wanneer het gesmolten is en er dunne draden van getrokken worden (zoals glasvezel) dan is het sterk en buigzaam. De treksterkte is zeer hoog, zelfs hoger dan van de kunststofvezels zoals nylon- en polypropeen. Zeer korte bochten zijn echter ongewenst.

 

*) Op de glasvezelkabels zijn verschillende Internet Service Providers (ISP's ofwel internetaanbieders) actief. Door middel van een postcodecheck op DELTA Fiber Netwerk én kpnNetwerkNL kunt u zien wie er op uw adres internet(diensten) levert.