Nieuwsbrief ICTijn - mei 2017

Deze e-mail bevat afbeeldingen. Als deze niet zichtbaar zijn, bekijk dan deze mail in de browser..
 
ICTijn logo

 Nieuwsbrief mei 2017

Domotica nu ook via ICTijn

 

Belangrijke mededelingen

 

Gijzelvirus

HackerGisteren was er een wereldwijde uitbraak van een gijzelvirus dat vooral bij bedrijven in Engeland en Spanje voor veel problemen zorgde.

Hoewel het gevaar van DEZE variant is geweken adviseer ik u toch extra voorzichtig te zijn met het openen van bijlagen. En zorg dat alle updates altijd worden uitgevoerd.

Opnieuw best geteste provider

En daarom is ICTijn partner van XS4ALL. Als u wilt overstappen en voor al uw andere zaken met betrekking tot XS4ALL, kunt u bij ICTijn terecht.

XS4ALL - het beste internet

 
 

Microsoft stopt ondersteuning Windows Vista.
Hackers hebben nu vrij spel.

 

Zoals al eerder aangekondigd, is Microsoft op 11 april 2017 gestopt met de ondersteuning van Windows Vista. Dat betekent dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Beveiligingslekken die bekend zijn kunnen nu ongehinderd gebruikt worden om computers te hacken. Op dat moment hebben hackers gewacht. Net als bij Windows XP in 2014 geldt daarom het dringende advies Windows Vista niet langer te gebruiken als de pc (soms) verbonden is met internet.

In principe is elke pc waarop Vista draait geschikt voor Windows 10. Daarom is een upgrade naar Windows 10 het advies in deze. In tegenstelling tot de upgrade vanaf Windows 7 is de upgrade vanaf Vista naar Windows 10 helaas niet door u zelf uit te voeren. Neemt u daarvoor even contact met mij op? 

 Microsoft stopt ondersteuning Vista

 
 

Bescherm uw waardevolle bestanden

 

Beveiliging

F-Secure wint voor de vijfde keer de AV‑TEST Best Protection Award vanwege haar superieure beveiligingstechnologie.

De prijs bevestigt opnieuw dat gebruikers die F-Secure kiezen, kiezen voor de beste bescherming.

De AV-TEST Best Protection Award is gebaseerd op maandelijks uitgevoerde tests gedurende het hele jaar. Het AV-TEST-instituut, een toonaangevende internationale en onafhankelijke dienstverlener in IT-beveiliging en anti-virus onderzoek, geeft de prijs aan het beste beveiligingsproduct van het jaar. Producten worden getest op hoe goed ze beschermen tegen bekende bedreigingen, en malware infecties veroorzaakt door nog onbekende aanvallen van kwaadaardige websites en e-mails.

Mensen blijven de zwakste schakel in de beveiliging van een apparaat. Phishing ligt daarom op de loer. Een kwaadwillige e-mailbijlage of een bezoek aan een gecompromitteerde website kan uw gegevens in gevaar brengen. Voorkomen dat de infectie kan toeslaan is de beste manier om uw gegevens te beschermen. F-Secure blijkt erg effectief in het herkennen en blokkeren van pogingen tot phishing.
 
ICTijn levert en installeert o.a. F-Secure beveiliging op uw pc, mac, tablet en smartphone en adviseert u graag over beveiligingsproducten.

Naast het voorkómen van problemen help ik u ook bij het oplossen van problemen ontstaan door malware. 

Harde schijf

Het opslaggeheugen is een zeer belangrijk onderdeel van een computer. Hierop worden de persoonlijke bestanden zoals foto's en documenten opgeslagen. Daarom is het essentieel dat dit onderdeel betrouwbaar werkt. Regelmatige controle kan signaleren dat de betrouwbaarheid van het medium afneemt. Vaak kan daarmee op tijd tot vervanging worden overgaan voordat de gegevens verloren gaan. 

Cloud back-up

Ik back-up, jij back-upt, wij back-uppen!

We willen er niet graag aan herinnerd worden, maar elk opslaggeheugen kan defect raken of anderszins verloren gaan. Het kan daarom niet vaak genoeg herhaald worden: back-uppen is belangrijk. Het hoort er gewoon bij.

Een back-up kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Dit is sterk afhankelijk van het soort gegevens, de hoeveelheid en het belang. Ik adviseer u met plezier over de mogelijkheden en welke vorm het beste bij uw situatie past.

Om een back-up veilig te stellen voor ransomeware zoals gijzelvirussen is het belangrijk dat het back-upmedium niet permanent aan de computer is aangesloten of enkel via een wachtwoord is beveiligd.

 
 

ICTijn levert nu ook domotica! 

 

Domotica (ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd) houdt in dat door middel van sensoren of schakelaars een aantal zaken in huis geautomatiseerd kunnen worden ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Steeds meer woonfuncties, zoals gordijnen, nachtverlichting, verwarming of zonwering worden via "omgevingsbesturing" geautomatiseerd. Hierbij kunt u denken aan:

  • Op een paneel, tablet of smartphone kunt u zien wie er voor de deur staat en u kunt de deur open doen zonder te hoeven opstaan. 
  • Via automatisch aangaande verlichting tussen slaapkamer en toilet wordt u ondersteund bij het 's nachts vinden van de weg.
  • Wanneer u plotseling hulp nodig heeft, kunt u een alarmoproep doen. Dit kan geactiveerd worden via een knop of zelfs door hard te roepen. Een zorgverlener (in huis of elders) krijgt de melding op telefoon of tablet, waarna u via een spreek-/luisterverbinding met elkaar contact kunt hebben.
  • Een mat voor het bed geeft een signaal af zodra u het bed verlaat of ingaat. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk in het donker de weg naar het toilet vinden.
  • De woningverlichting of risico-apparatuur zoals een elektrische kookplaat kan via een centrale bediening in de dag- of nachtstand worden geschakeld. Dit kan ook in situaties waarin u de woning verlaat (of weer betreedt).
  • Wanneer u gedurende een bepaalde instelbare periode niet beweegt, wordt dit via een bewegingsmelder aan een zorgverlener kenbaar gemaakt. In de woning of elders. Bij calamiteiten (u bent bv. gevallen) kan zo tijdig alarm worden geslagen.
  • Ook denkbaar zijn toepassingen op afstand, zoals het elders alvast programmeren van verwarmingsthermostaat.

ICTijn kan u adviseren over aanschaf of gebruik van domotica-apparatuur.

Uiteraard kan ICTijn ook domotica-apparatuur installeren en leveren. 

Domotica voorbeeld

 
 

Wist u dat ...

 

...u met ScanCircle een gratis computerscan kunt doen die snel een beeld geeft van de staat van uw pc? Zo houdt u uw pc in optimale conditie.

Via de servicepagina van mijn website kunt u eenvoudig doorklikken om de scan te starten.

Logo ICT-Profs...ICTijn nu ook lid is van de vereniging ICT-Profs, een samenwerkings- en belangenorganisatie voor en door professionele ICT'ers.

 

Blijft u alert op phishing en malware? Ongewone e-mails? Weg er mee! 

ICTijn, dát helpt!

 
 
Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? Klik dan hier.
Powered by AcyMailing